U hebt Adobe Flash Player niet geïnstalleerd of javascript is uitgeschakeld. Get Adobe Flash Player

zwembadalarmen en anti verdrinkingssystemen

Sinds enkele jaren dienen in Frankrijk ook private zwembaden verplicht uitgerust te worden met een anti verdrinkingssysteem, dit omwille van de strenge gewijzigde wetgeving. De aanvaarde systemen zijn ofwel een afsluitbare zwembadoverkapping, een omheining van minimaal 120 cm hoog of een goedgekeurd zwembadalarm. In België is men nog niet zo ver en de in de maak zijnde wetgeving hieromtrent is omwille van de moeilijke en lange regeringsvorming die we hebben gekend, naar de diepvrieskast verhuist, want niet meer prioritair bevonden.

Echter stellen wij ons de vraag of er voor ons, belgen, wel een wetgeving verreist is alvorens we ons gezond verstand gebruiken ?

Denkt u van, "een zwembadongeluk gebeurd enkel bij de anderen maar nooit bij mij thuis", tja dan houd het hier op en hopen van harte dat u gelijk heeft.

Denkt u echter, met kleine kinderen weet je maar nooit,... Dan hebben we voor u het zwembadalarm van Aquasencor. Deze alarmsystemen zijn gebaseerd op een geluids en bewegingsgolf van minimaal 5 kg. Vanaf dan gaat het alarm af. Het is een hel loeiende sirene van 100db. Je hoort het enkele huizen verderop in de straat. Dit systeem word gevoed door een batterij die je jaarlijks vervangt bij aanvang van het zwembadseizoen. Of je kan kiezen voor het solarmodel. DIt werkt met zijn eigen oplaadsysteem d.m.v zonne energie en staat altijd stand-by. Het derde model is een super kompleet model uitgebreid met een externe ontvanger met ingebouwde sirene van eveneens 100db. Dit wil zeggen dat bij alarm niet enkel de sirene aan het zwembad afgaat maar ook die van uw draagbare ontvang unit. Deze heeft een reikwijdte van 100 meter. Dus ruimschoots voldoende om wanneer u in de kelder of zolder aan het werk bent, onmiddellijk verwittigd te worden wanneer er iets of iemand in uw zwembad terechtkomt zonder dat u de toestemming hebt gegeven.

Hoe geeft u toestemming ? U hebt een magneetsleutel waarmee u eenvoudig een beweging maakt aan het zwembad alarm. Vanaf dan kan men het zwembad in zonder problemen. Vanaf dat er gedurende 10 minuten geen enkele beweging meer werd waargenomen in het water activeert het alarm zichzelf weer. Uiteraard kan u met dezelfde magneetsleutel het alarm onmiddellijk weer activeren wanneer de laatste zwembadgebruiker uw zwembad heeft verlaten. Er zijn reeds vele verschillende merken op de markt gebracht, doch dient u te weten dat er enkel een tweetal zijn die de strange Afnornorm van Frankrijk hebben doorstaan en dus zijn goedgekeurd voor gebruik aldaar. Al de rest kan u beschouwen als kopies van de originele en minderwaardig, want slagen er niet in om deze Afnor normering te behalen. Wij beperken ons tot de pioneer van de zwembadalarmen. Dus niet de goedkoopste, maar wel de meest betrouwbare. En daar gaat het toch net om in zulke gevallen, niet ?

Kijk in de webshop voor de beschikbare modellen en hun prijzen.